Vi har träffat Lovisa Häger som driver det inspirerande inredningskontot An Interior Affair på instagram. Lovisas vardag varvas med rollen som Creative Director på gardinföretaget Gotain i kombination med uppdrag av kreativt skapande inom inredning och konst. Vi besökte Lovisa i hennes nyrenoverade lägenhet där New Day ritat och producerat förvaring till kök och sovrum.

Vem är Lovisa Häger?

I grund och botten är jag en kreativ själ som har svårt att se gränserna för vad som är möjligt och inte, något som har drivit mig till ett liv både professionellt och privat med fokus på skapande. Det har under åren handlat om allt ifrån konst till varumärkesbyggande, men mitt yrke och min passion de senaste åren har varit inom inredning. Tillsammans med min fästman Daniel och vårt nytillskott Astrid, en liten taxtjej om snart 5 måndader, så bor jag i vårt senaste renoveringsprojekt i Vasastan, i mitt favoritområde precis vid Vasaparken.

Berätta om ert hem

– Vi är relativt nyinflyttade i lägenheten och renoverade intensivt fram till i somras. Det stora projektet i denna renovering var att flytta ut köket till en köksö i burspråket i mitten av lägenheten – vi var överens om att planlösningen denna gång skulle få centrera kring ett socialt och inbjudande kök.

Framförallt Daniel är en trollkarl i köket och jag älskar god mat, så för oss kändes det viktigt att få till det kök vi drömt om, utan att kompromissa med förvaring.

Det vi föll för allra först när vi klev in i denna lägenhet var ljuset. För mig som älskar att fotografera och är något av en ljus-fanatiker så spelar det så otroligt stor roll. För att möta upp ljuset så valde vi väldigt mörka golv, jag älskar kontrasterna! Vi trivs otroligt bra i den lägenhet som vi nu har finslipats för att passa oss perfekt, både gällande inredning och planlösning, och jag hoppas vi stannar här länge.

Berätta om samarbetet med New Day, hur såg era behov och önskemål ut?

– Jag kom först i kontakt med New Day när de lanserade luckan – Klassisk Glas. Jag kände direkt att den skulle göra sig helt perfekt i vårt kök. I och med att hela köket är komprimerat till en köksö så kändes det så viktigt att få till förvaringen. Vi planerade om hela matsalen för att göra kunna göra plats för deras högskåp med glasluckor som går hela vägen från golv till tak och sväljer så otroligt mycket porslin, glas och detaljer.

Köket har varit det primära i renoveringen, och för att få till den planlösning vi ville ha var vi tvungna att hitta en lösning för att kunna dölja kylen. Vi valde därför att fälla in den i väggen mot sovrummet så framsidan helt går i linje med väggen vilket skapar en illusion från köket sett att skåpet är nästintill borttrollat.

På sovrumssidan så hamnade ju dock kylskåpets baksida som också behövdes döljas och byggas in på ett smart sätt. Jag fick hjälp av Aline och teamet på New Day med idéer och förslag på vad man skulle kunna göra för att nyttja det ändå stora utrymme som fanns runt kylen. Det resulterade i en yteffektiv garderob med grunda hyllor, lådor och hängen med Klassisk stil från New Day.

Jag är så nöjd med slutresultatet, både estetiskt och funktionsmässigt med både garderob och högskåp. Tacksam för all hjälp och kreativa ideér från teamet bakom New Day som gjorde att vi lyckades få till vårt drömkök.

Vad är dina tre bästa tips till dem som ska skapa ett nytt hem?

1, För mig är textilier a och o, jag tycker att det är svårt att skapa en riktigt hemtrevlig och mysig inredning utan gardiner, kuddar eller överkast! Det både värmer upp och kan addera färg och textur för att balansera upp hårdare material som sten eller glas, och såklart ramar in fönstren!

2, Förvaring! I och med att jag har hunnit flytta ganska många gånger så har jag också insett skillnaden i vad som faktiskt är bra förvaring och inte. Nyckeln är att skapa förvaring på höjden och allra helst platsbygga för att maximera utrymmet.

3, En mix av material tycker jag är otroligt viktigt i en inredning. Jag försöker alltid förespråka att blanda in mycket trä för värme och naturliga inslag. Jag gillar också att exempelvis låta kuddarna i soffan vara i ett helt annat material än soffan själv, så man verkligen får till den där härliga känslan av olika texturer som möts.

Du är en vintageälskare av rang. Har du några tips till dem som vill köpa begagnat?

– Jag tror felet många gör när det gäller vintage är att kika i en butik en gång och bli uppgiven över att inte hitta något. Vintage och second hand handlar om tålamod och tid, och det är först när man inser det som guldkornen börjar dyka upp! Jag letar nästan uteslutande efter spännande möbler och föremål på nätet, förutom på sommaren då tillslut ingen orkar med mig när jag föreslår en till loppis, och jag har några favoriter. Detta är verkligen inga hemligheter och som sagt är nyckeln tid och tålamod, men jag älskar att planlöst ”strosa” runt på bland annat facebook marketplace, blocket, etsy och olika autionssidor!

Tre konton som inspirerar dig på instagram?

1, En favorit just nu som jag refererar till ofta är inredaren @jakearnold, jag älskar hur han leker med mustiga toner och skapar oväntade kombinationer av möbler och texturer! Han är även en väldigt sympatisk person att följa i sitt dagliga liv som inredare i L.A.

2, En annan person som inspirerar mig inredningsmässigt men även för sin fantastiska syn på livet och familjen är @jeremiahbrent. Här kan jag verkligen grotta ner mig i detaljer. Min senaste besatthet är ränder, och där har jag verkligen inspirerats av Jerimiah i hans inredningar.

3, Jag knarkar renoveringsprojekt på instagram och måste därför tipsa om @wtpstudios där min vän och inredare Christina inreder och renoverar ett helt fantastiskt hus på Älgö – ingen har ett så skarpt öga för vintage som hon och ligger alltid i framkant gällande stil.