Vi besökte inredningsstylisten linnéa salmén där vi har ritat och producerat garderober i ljus ask i modern stil. Linnéa bor i en ateljévåning i ett 1950-talshus som hyst konstnärer i nästan sjuttio år som hon förvandlat till ett unikt och personligt hem med utsikt över den svenska skogen.

Vem är Linnéa Salmén?

- Inredningsstylist, älskar gamla saker och möbler. Trivs i plotter och blir stressad av avskalat. Får ett rus i kroppen av vackra platser, skulpturer eller möbler. Gillar att ta mig an något skruttigt och polera det fint, att se potential i det lilla. Pratkvarn eller knäpptyst, finns det en scen vill jag upp och dansa på den. Men ställer mig absolut i kö. Den sista är nog ganska talande för mig som person.

Berätta om er lägenhet

- Vi bor i en gammal konstnärsateljé från 50-talet. Det var bara ett skal när vi flyttade in, inget kök, badrum eller elektricitet men 100% själ och historia. Vi har renoverat varsamt och sparat den råa känslan med stora öppna ytor. Pelare med gammalt färgstänk är kvar och vi har möblerat med begagnade och unika möbler, då trivs vi som bäst.

Berätta om processen med New Day, hur såg era behov och önskemål ut?

- Jag har faktiskt aldrig haft en ordentlig garderob, det har alltid varit ett gammalt köksskåp, en klädhäst eller lådor under sängen. Det har ju funkat fint det med, men längtan efter en platsbyggd garderob helt gjord efter våra behov kändes lockande nu när vi lyckades köpa grannlokalen och skulle bygga ett sovrum från scratch. Min sida av garderoben har mer hyllor just för att mina kläder vill vikas. Min kille har med häng för att han har kostymer, skjortor och sånt obekvämt.

Vilket är ditt favoritobjekt eller möbel du äger?

- Jag tror att det är den lila följen av Ron Arad. Den är helt knäpp, men otippat skön!

Hur speglar er lägenhet din kreativitet?

- Den speglar både mig personligen, mig som stylist men också mitt och Manges gemensamma liv. Jag vill att det ska kännas som ett levande hem som hela tiden formas. Det ska finnas saker att upptäcka och vara intressant nog för att vilja gå in i nästa rum. Jag vill överaska, våga experimentera och såklart ibland misslyckas. Min värsta känsla är om man kommer in och inte vågar röra något eller sätta sig ner. Jag vill att man ska känna att man kan kasta av sig ryggan och slänga sig i soffan. Vi är inte där än, men förhoppningsvis snart.

Bästa stylingknepet?

- Finns det knep tar jag tacksamt emot dessa! Vad man trivs i för typ av miljö är ju väldigt individuellt, men för min egen del är det blandningen. Inte fastna i det statiska utan släng in något som skaver så lyfter hela upplevelsen. Lite som i mat? En otippad ingrediens.

Vilken är din största inspirationskälla?

- Det finns så många i alla möjliga olika kategorier. Konstvärlden, färg och form inom mode. Designhistoria. Självklart en rad olika konstnärer, stylister och fotografer också. Personer som kan sin sak, nörderi av olika slag. Det kan vara en person som är expert på att tälja en smörkniv. Som har täljt 200st och klurat ut den bästa tekniken. Då blir jag inspirerad.